MJUKLeko™ en del av Bia AB.

Information om våra materialval

Kallskum
Svensktillverkat freonfritt kallskum med OEKO-TEX® Standard 100 klass 1 certifiering. Det betyder att materialet är godkänt för närkontakt med bebis, 0 år.  Innehåller ej flamskyddsmedel.

Konstläder
Konstlädret är ftalatfritt och är märkt med OEKO-TEX® Standard 100, klass 1 – godkänd för närkontakt med bebis. Det är delvis tillverkad av förnyelsebara icke oljebaserade råmaterial. Tvättas med svag tvållösning.

Ftalater är en grupp kemiska ämnen som bland annat används som mjukgörare i plast. Några ftalater misstänks vara så skadliga att de är förbjudna i alla leksaker och barnavårdsartiklar. Andra är förbjudna i sådana leksaker och barnvårdsartiklar som kan stoppas i munnen.

Ett konstläder som inte innehåller ftalater har även visat sig vara mer hållbart och luktar mindre än de flesta produkterna med ftalater. http://www.kemi.se/sv/Innehall/Fragor-i-fokus/Ftalater/

konstlader_farg_web

Bomullstyg
Ett bomullstyg som är märkt med OEKO-TEX® Standard 100, klass 2 certifiering samt EU Ecolabel. Eu Ecolabel håller samma höga mått i Europa som Svanenmärkningen i Sverige. Tvättas i 60 grader.

 

bomull_farg_web

Stretchfrotté
Stretchfrottén är certifierad med OEKO-TEX® Standard 100, klass 1 – godkänd för närkontakt med bebis. Består av 80% bomull och 20% polyester. Tvättas i 60 grader.

frotte_farg_web

Varukorgen är tom